Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Blog-vinterhud=tør-hud-eller?

Vinterhud = tør hud eller?

Kalenderen skriver 1. december i dag, og det kan begynde at mærkes udenfor. Dog må man vidst sige det er en meget mild vinter indtil videre.Vinterhud

Men med det samme vejret slår om, vil min hud gerne flippe ud! Det er både når det begynder at blive koldere, men også når det bliver varmere.

Huden er et organ – faktisk kroppens største ! Ja, vidste du det 😉 Selvom det er det største, så er huden det sidste organ der får fugt og næring. Derfor skal vi være ekstra gode til at drikke vand, spise den rigtige gode olie, bruge masker, serum, læbepomade….gab! Puhhhh, bliver du også træt ?

Det kan godt til tider virke lidt uoverskueligt med – ‘Projekt Lækker Hud’ !

Hvis vi nu tager ‘vinterhud’ som jeg kalder det, da det er oplagt at tale om nu. ‘Sommerhud’ kommer måske i et senere indlæg.

Det er vinter og det bliver koldere – din hud begynder at stramme, den skaller, du får tørhedspletter, rødme, blodkarspringninger, læberne sprækker og dine mundvige begynder måske også at sprække… AV og ØV !

Det handler om at være på forkant. Det kommer ikke som en overraskelse for os at vejret slår om. Derfor hav dit ‘udstyr’ klar.

Vinterhud

Vinter-udstyr:

  • Det kan være en rigtig god ide at have en ‘vintercreme‘, som du skifter over til. En creme der er lidt mere fed og givere re næring og beskyttelse.
  • Hav altid ekstra fokus på pleje om vinteren. Brug en fugtmaske lidt oftere 1-2 gange om ugen. Vælg eventuelt en du kan sove med.
  • Brug en serum, hvis du ikke allerede gør det i forvejen. En serum lægges under din creme. Den er mere flydende og lavet til at trænge hurtigere og længere ned i din huden en cremen.
  • PEEL… for Guds skyld! Det kan virkelig hjælpe dig, hvis din hud er begynd at skalle. Peelingen hjælper dig med at få skallerne væk og den bløde hud frem.
  • Husk læberne! Det er altså bare pænere, når de ikke sprækker.
  • Er du meget ude eller skal du på skiferie, så anbefaler jeg altid at have et produkt der kan holde på fugten og beskytte mod kulden. Enten i hele hovedet, eller over næse og kinder.
  • Hænderne – nu er jeg storforbruger af håndcreme, så for mig er det helt naturligt at bruge.
  • Kroppen – brug en tørbørste og smør dig ind i olie. Husk de små fødder 😉

 

Det kan være en god ide også at ‘fugte og smøre’ din hud indefra. Det gør du ved at få gode sunde olier i din kost. Du kan også tage et ekstra tilskud af Omega-3 fedtsyre, så du er sikker på at få nok. Drik rigeligt med vand 1-2 liter om dage – dette gælder dog hele året rundt!

Det kan lyde af meget, men har du i forvejen nogle gode plejerutiner bør der kun være få rettelser.

Jeg håber du kommer igennem vinteren med den flotteste bløde hud!

DEL DETTE INDLÆG

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 10% på din næste ordre!

Når du har trykket 'tilmeld' - vil du modtage en mail fra mig, hvor du skal bekræfte din mail. Straks herefter vil du modtage din rabatkode.

Jeg vil løbende sende dig tips, nyheder og guide dig til at få nogle bedre hudplejerutiner.

 

Du kan til hver en tid afmelde dig igen.