Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
BLOG - Behøver jeg virkelig rense min hud hver dag ? - DET GRØNNE UNIVERS

Behøver jeg virkelig rense min hud hver dag?!

Et kort svar er JA !

Jeg har mødt mange kunder gennem min tid som kosmetolog – og nok hørt alle undskyldninger for ikke at rense huden ordentlig af. – og spørgsmålet ‘Er det virkelig så vigtigt ?’.

En god renserutine er rigtig vigtig, hvis du ønsker at have en sund og smuk hud. Når du renser din hud fjerner du makeup, snavs, skidt, sved og forurening der har sat sig i den. Det gør at din hud bedre kan ånde, optage dine hudplejeprodukter og hermed bliver mere sund og smidig.

Jeg har prøvet at stille det op i nogle punkter, så det måske kan blive tydeligt hvorfor det er så vigtigt at rense huden.     – og hvor nemt det kan være!

Afrensning….

Først skal du finde et renseprodukt der passer til din hud. Det kan være enten rensegel, rensemælk, renseolie, rensebalm, skum eller renseservietter. Det kan her være en fordel at få hjælp fra en professionel, så du netop får et produkt der støtter din hud og tilfører den det rigtige.

Renseservietter – no eller go ?

Renseservietter er rigtig gode og nemme at bruge. Dog er de ikke til daglig brug, efter min mening. Der bliver lavet rigtig mange gode i dag, uden skadelige stoffer og med gode plejende ingredienser. Renseservietter er lavet til den hurtige afrens – perfekte til at tage med på weekend, festival, i tasken, til sport osv. Min erfaring er at du får en mere effektiv og skånsom afrens, hvis du bruger et renseprodukt og lidt vand. Det er en smagssag, jeg ved det godt!

Kan jeg ikke nøjes med at vaske mit ansigt med vand?

Nej, det kan du ikke. Huden bliver simpelthen ikke ren af det. Vand kan ikke opløse de fedtpartikler der ligger på din hud, så den hinde af fedt og snavs der ligger på huden vil blive liggende. Det gør at dine produkter optages dårligere, du risikerer porerne bliver tilstoppede og din hud vil komme til at se grå og mat ud.

Hvor ofte skal jeg rense af?

Rens din hud morgen og aften hver dag. Har du meget makeup på, så er det en god ide at rense af 2 gange for at få det hele med.

– Kniber det med tiden og får du kun renset huden af 1 gang om dagen, så skal det være om aftenen eller eftermiddagen. Ja eftermiddag, heller du får renset din hud end slet ikke. Hvis du ved at sofaen springer på ryggen af dig når ungerne er lagt, ja så er det altså bedre at rense huden af inden. Det kan være om eftermiddagen, mens ungerne er i bad, manden tager opvasken (du har lov at håbe…) – find et tidspunkt der passer dig. Forestil dig at du ikke får renset huden af, så ligger du hele natten og kører dit hoved rundt på hovedpuden. Der kan samle sig mange bakterier og snavs – lækkert!

Lider du af acne/ urenheder så skift din sengetøj en gang om ugen.

Huden bruger natten til at genopbygge sig og cellerne arbejder på højtryk. Så tænk over hvad du ‘fodre’ din hud med inde sengetid. Brug gerne en natcreme der fugter, beroliger og booster kollagenen.

Jeg har bare ikke tid til at pleje min hud !

Det har jeg heller ikke! Og så alligevel, jeg har 5 min og længere tager det ikke at rense din hud, komme toner, serum, øjencreme og creme på. Bum ! Vi snakker ikke flere timer med massage, damp og den rette temperatur i rummet. Det skal ikke tage lang tid, for så knækker vi halsen på det og får det ikke gjort. Det skal være nemt, effektivt og hurtigt.

Redskaber – Værktøj – Tilbehør ?

Du kan sagens bruge dine hænder både til at massere din rens ind i huden og fjerne den med igen. Andre synes det er nemmere og mere effektivt at bruge vatrondeller, svampe eller vaskeklude til at fjerne deres rens med. Det er igen en smagssag. Personligt kan jeg bedst lide at bruge en vaskeklud – specielt om aftenen når jeg er lidt træt. Der har jeg ikke lyst til at plaske for meget med vand.

Ønsker du en mere dybdegående rens, kan du skumme din rens op med en lille ansigtsbørste. De er lavet af de blødeste hår, men du kan dog alligevel mærke effekten af den når du massere den rundt i ansigtet. Den arbejder din rens godt ned i porerne og eksfolierer samtidig din hud på en skånsom måde. Det er den skønneste følelse!

Disse forskellige redskaber kan gøre din renserutine nemmere og hurtigere.

Ligesom med alt andet, synes jeg du skal stille krav til dine hudplejeprodukter. De skal virke, føles behagelige og frem for alt passe til din hud og din livsstil. Find en rutine der passer dig, så er jeg helt sikker på du får det gjort.

Den tid du bruger på hudpleje er aldrig givet dårligt ud. Din hud vil elske dig for det 🙂

DEL DETTE INDLÆG

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 10% på din næste ordre!

Når du har trykket 'tilmeld' - vil du modtage en mail fra mig, hvor du skal bekræfte din mail. Straks herefter vil du modtage din rabatkode.

Jeg vil løbende sende dig tips, nyheder og guide dig til at få nogle bedre hudplejerutiner.

 

Du kan til hver en tid afmelde dig igen.